A tolerancia, az odafigyelés és az elfogadás helye - mocskos tetű gyűlölködőknek kívül tágasabb!

Safe Space

Safe Space

Progresszív ki kicsoda - Bili Árpád

2017. december 26. - Bajtay_Csordáss_Jusztícia

Xmas ajándékként - hosszú hallgatás után - új sorozatba kezdünk. Progresszív kislexikonunk mintájára létrehozzuk trendy és progresszív who is who-nkat, és rögtön egy olyan személyt mutatunk be, aki példaként állhat minden mocskos ciszheteró férfi előtt. Ő a híres szégyenszexuális rendező-színész-közpénzfogyasztó erkölcs- és genderrendész polihisztor,

Bili Árpád

~ 1974-ben született Náczifalván. A feudális csökevény kistelepülést pubertáskorában elhagyta, azóta a Nagykörúton belül él. Tanulmányait Rettegéschi Eulália színitanodájában illetve a CEU férfigyűlölő szakán végezte. 1995-től kezdve dolgozik rendezőként. A Krétapor Fővárosi Alternatív Színház (K-FASZ) direktoraként fejlesztette ki innovatív rendezési módszerét, a kefélizmust. Erről így nyilatkozott az Amerikai Népfasza 2011. december 2-i számában: "Abból indultam ki, hogy az orgazmus és a katarzis egyenértékű érzelmi behatások. Ha tehát a rendezőnek kiverik, az olyan, mintha a közönség katarzist élne át. Ergo ha a rendező elélvez, az a közönségnek is jó." Elvét gyakorlatba átültetve lefeküdt beosztottjával, Csámpásdi Lilla színésznővel, akit később feleségül is vett. Ezt követően írta meg nagyhatású antiszexista könyvét, a "Ne élj vissza a hatalmaddal, és ne jöjj össze beosztottal, mert megb.sz a gender-rendőrség" című tanulmánykötetet.

Rendezésére jellemző a könnyed frivolitás, a sokszínűség, a komoly témák játékos-erotikus köntösbe csomagolása. "Marx-szobrot dugtam a seggembe, és jó volt!" c. drámáját tizenegyszer játszotta a Krétapor Fővárosi Alternatív Színház, elérve a fantasztikus százharmincöt fős rekordnézőszámot (ezen rendezéséért ~ elnyerte a Berlini Anál-biennálé nagydíját, az Arany Dupladildót).

2007-ben közpénz-bulímiát diagnosztizáltak nála, amelyből a társulatának juttatott mintegy százmillió forintos OKM (Oktatási és Kulturális Minisztérium)-támogatással sikerült kikúrálni (http://www.szinigazdasag.hu/maganszinhazak-gazdalkodasa/35283-a-kretakor). Még ebben az évben részt vett a Független, Liberális,  és Csak a Piacról Élő Színigazgatók és Rendezők összeurópai találkozóján.

~ napjainkban is aktív, jelenleg Wiener-Pusztay Aurél nagyhatású tragédiáját, a Menstruátorok lázadását rendezi. Múlt évben jelent meg nagy port felkavart esszékötete, az "Árnyékban nő a tök, avagy de jó hogy a sörhasamtól nem látom a szégyellnivaló péniszemet!"  Jelenleg az Önkasztrálók Önképzőkörének tanonca, és mivel szégyelli férfilétét, heréi művi úton történő eltávolításán gondolkodik.

Főbb díjai:

  • Szopottka Tihamér-ösztöndíj (2005)
  • Faszverő Tóbiás-emlékplakett (2011)
  • Arany Dupladildó (2015)
  • Brünhilda von Linke Ingyenszopása A Legprogresszívebb Rendezőnek Díj (2017)

A bejegyzés trackback címe:

https://safespace.blog.hu/api/trackback/id/tr4413523129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása