A tolerancia, az odafigyelés és az elfogadás helye - mocskos tetű gyűlölködőknek kívül tágasabb!

Safe Space

Safe Space

Progresszív kislexikon - testhibáztatás

2017. április 11. - Bajtay_Csordáss_Jusztícia

Mindannyiunk vágya egy olyan társadalomban élni, ahol senkit sem bélyegeznek meg egyes tulajdonságai vagy paraméterei miatt. Ennek akadálya a testhibáztatás©.

Testhibáztatásnak nevezzük, ha a löttyedt hasú, ostoba cis white male-ek elviselhetetlen terheket raknak a plus size progresszívek vállára, nyomást gyakorolnak rájuk, hogy egészségtelenül soványak legyenek vagy sportoljanak, holott a sport veszélyes: könnyen szedhetünk össze különböző sérüléseket. Még az egyszerű gimnasztika is sok kockázattal jár - ha engedve az opressziónak, otthonunkban tornázni kezdenénk, a szökdelésnél kimehetne a bokánk vagy leszakadhatna az alattunk lévő lakásban az álmennyezet.

Testhibáztatás, amikor a villamoson a gyönyörű plus size progressive mellé nem ül le a cis white male, azt sugallva ezzel, hogy nem férne el, ergo a plus size activist túl nagy helyet foglal el. De ugyanilyen testhibáztatás, ha elmulasztjuk a pozitív megerősítés alkalmazását duci vagy husosabb ismerőseinkkel szemben; például ha átlag hatvanpercenként nem mondjuk el nekik a "jaj, de csodálatos vagy, irigyellek a bátorságodért, amiért felvállalod a gyönyörű önmagadat!" önbizalomnövelő panelt. Ha közúti balesetnél büntetni lehet a segítségnyújtás elmulasztását, legyen szankcionálható az is, ha valaki elmulasztja a fat acceptance aktivisták énképének a megerősítését! (Alapból öt-tíz év szigorított fegyházra gondoltunk.)

Sőt, menjünk tovább: azokat az "egészségmániás" (valójában kinézet-fasiszta) alakokat, akik kockás hassal vagy karcsú termettel triggerelhetnék a plus size alkatúakat, kötelezzük arra, hogy fedjék el bűnös testüket! Erre a legjobb módszer a burka vagy nikáb viselése lenne, akik pedig vonakodnának felvenni ezen ruhadarabokat, kötelező jelleggel vegyenek részt egy hizlaló gömbölyítőkúrán. Forrónadrágot, miniszoknyát és crop top felsőt ezentúl csak azok a személyek viselhessenek, akiknek testtömegindexe 30 fölötti. Épp elég ideig propagálta a patriarchális társadalom az egészségtelenül kisportolt és a karcsú testalkatot ahhoz, hogy véget vessünk ennek az elnyomásnak. Kövessük a kanadai példát: Torontóban a Body Confidence Canada kezdeményezte a metrókocsikból a Kanadai Nemzeti Balett plakátjainak eltávolítását, mivel a táncosok képe triggerelte az erős és öntudatos body pozitivistákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://safespace.blog.hu/api/trackback/id/tr3212387315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santer 2017.04.11. 14:00:59

ki kellett gugliznom hogy mi a faszom az a crop top!

KalmanBlog 2017.04.11. 22:16:05

@Santer: Ne triggerelj elnyomó nemi szervvel! Helyesen: "ki kellett gugliznom hogy mi a pinám az a crop top!"

Disznó Úr 2017.04.12. 09:11:34

@KalmanBlog: ott a 10 pont. Ezentúl én is figyelek erre.
süti beállítások módosítása