A tolerancia, az odafigyelés és az elfogadás helye - mocskos tetű gyűlölködőknek kívül tágasabb!

Safe Space

Safe Space

Hol vannak az igazi férfiak?

2016. december 14. - Bajtay_Csordáss_Jusztícia

Na, nem mintha nekem kellenének. Én egy erős és független, öntudatos, szingli nő vagyok. Az egyik nagyon híres magyar egyetem trauma és gender kutatócsoportjának tagjaként dolgozom, és teljesen önálló életet élek. Magam fizetem a szüleimtől kapott garzonlakás közös költségeit, a számlákat, és bár az üvegplafon miatt esélyem sincs magasabb fizetést elérni, arra azért mindig telt, hogy elutazzak Olaszországba vagy Horváthországban, a családi nyaralóban töltsek egy-egy hétvégét. Szóval nem szorulok rá senkire. De... de azért az ember mégiscsak társas lény. És hát itt vagyok én, lassan harmincöt évesen (bár még rengeteg időm van a családalapításra, már ha egyáltalán akarok családot), százhatvan centivel és hetven kilóval, igazi, gömbölyű, kívánatos idomokkal, amilyeneket az igazi férfiak szeretnek; egyetemre jártam, tehát okos is vagyok, nem szálltam el magamtól, és egyszerűen nem tudok összefutni egy emberszabású férfival.

Ez maga a lehetetlen küldetés. Nem mintha nagy igényeim lennének. Ahogy az értelmes lányok általában, én sem egy elérhetetlen ábrándképet kergetek. Sokféle pasi bejön nekem: Robert Downey Jr., Jason Statham, Channing Tatum, Hugh Jackman... mind-mind olyan pasik, akiknek az arcvonásai, pillantásai sokatmondóak számomra. És azért nem árt, ha az illető magasabb, mint én. Olyan 180-190 centi. Most hogy nézne ki, ha magassarkút vennék, és alacsonyabbnak tűnne nálam? Hajoljak le, ha meg akar csókolni? Kizárt! Egyébként nincsenek elvárásaim. Na persze ne legyen fiatalabb nálam, mert ki nem állhatom a gyerekes férfiakat. Nagyon idősebb sem, mert hát ki akarja, hogy ha kézen fogva sétálnak, a párja gyerekének nézzék? Na ugye. Szóval mondjuk 35 és 40 közötti pasi az ideális, azt hiszem, ez elég széles skála. Persze legyen fiatalos, emlékezzen arra, milyen volt gyermeknek lenni, őrizze meg az ifjonti évek ártatlanságát. Legyen fitt, járjon sportolni, mert egy besavanyodott ember mellett nyűg az élet.

Igen, a fittség fontos. Nem szeretem a felfújt izmokat, de... a pasi BMI-je legyen 24 alatti, a teste meg kidolgozott, szálkás izomzatú. Még szép, hiszen ahogy idősödik, egyre csak lustul a férfi, abbahagyja az edzést, felszed jó pár kilót; ha már most pocakos, mi lesz belőle öt év múlva? Hogy "dadbod" meg "aputest"? Pff... szerintem egy férfi ne keressen mentségeket, ne akarja megmagyarázni, hogy a túlsúly szép, hanem figyeljen oda a kondíciójára!

Belső értékek... na, ez fontos. Ellentétben a külsővel, itt azért megfogalmaznék néhány kritériumot. Nem mintha semmi sem lenne nekem elég jó, de azért egy kifinomult nő csak a belső alapján választ magának párt.

Először is, ha velem randizik, akkor csak én legyek neki.  Nincs annál megalázóbb, mint mikor egy férfi megnéz magának más nőket is az utcán. Mintha csak azt üzenné ezzel, hogy "a barátnőm nem elég nekem, más nőket is meg akarok dugni!" Vagy amikor a moziban ismert színésznőkre csorgatja a nyálát, mintha lenne esélye felszedni őket... Gyerekes viselkedés. Borzalom. Az úgynevezett "nőnemű barátait" meg jobb, ha elfelejti. Tudjuk, mi szokott kisülni az ilyen kapcsolatokból... Ha bármi nehézség adódik a párkapcsolatban, a férfi a "nőnemű barát" vállán sírja ki magát, lecsúszik egy-két pohár bor, aztán már kész is a megcsalás. Hát az ilyenből nem kérek.

Ezen kívül elengedhetetlen a tolerancia, a bizalom egy párkapcsolatban. Szeretem, ha a férfi megbízik bennem, ha nem rendez patáliát, ha egy erasmusos cserediák ismerősöm vagy a legjobb fiúbarátom nálam alszik. Hiszen hogy alapozhatnánk az egész életünket egy olyan kapcsolatra, amelyből hiányzik a feltétel nélküli bizalom?! Ha én azt mondom, nem történt semmi köztem és Ahmed között, akkor azt higgye is el. Sőt, már mondanom se kelljen, tudja, higgye magától. Hiszen ha neki adtam a szívem, az csak jelent valamit.

Hátra van még a szex. Nem a legfontosabb, sőt. Nem vagyok holmi kéjsóvár ribi. De azért el se kéne hanyagolni a dolgot. Ha nincs meg a kémia kettőnk között, minek erőltessük az egészet? Szóval az én pasim az legyen egy kifogástalan gentleman. Ne akarja rám erőltetni a szexet, ha nem kívánom. Aztán forduljon felém mindig a lehető legnagyobb tisztelettel. Ha nem bánik velem úgy, mint a királynőjével, aligha kerülünk olyan intim hangulatba, hogy élvezzem a dolgot. Azért pedig, hogy csak a  férfinak legyen jó, nem vagyok hajlandó lefeküdni senkivel. Épp ezért eszébe se jusson holmi édeshármasokat szervezni, meg kényszeríteni, hogy megérintsek egy másik nőt, meg hogy eljátsszak egy leszbikus aktust. Nem mintha bajom lenne a leszbikkel, de engem ne tárgyiasítson senki ember fia! Ha szex, akkor maximális tisztelet és gyengédség. Na persze teszetosza se legyen a partnerem. Egy igazi nő attól indul be, ha az erős, határozott hím mélyen a szemébe fúrja a tekintetét, és kérdés nélkül átöleli őt, és letépi róla az átnedvesedett bugyit. Olyankor, bevallom, elrepülnének a gátlásaim. Hihi... És akármilyen őrültségben benne lennék... Két pasi, mondjuk, meg én... Hihi... hiszen végül is csak hús-vér teremtés vagyok. Egyszerű vágyakkal.

Mégsem akar összejönni egy normális kapcsolat az istennek sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://safespace.blog.hu/api/trackback/id/tr6712046709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santer 2016.12.14. 11:22:52

Horváthország:DDD

kukasmacska 2016.12.15. 00:15:24

@Santer: Modor Tibi szelleme lebeg a blog felett.

Santer 2016.12.15. 19:30:46

@kukasmacska: hát igen, de most fontos minden hang.

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.16. 07:56:26

@Santer: Csúnya dolog belekötni egy amúgy okos és művelt progresszív szóhasználatába. Fogadjunk, csak azért teszed, mert nő vagyok. Ez grammar-náculás és maszkulinizmus, patriarchális szósszal leöntve, a xenofóbia lángjain sütögetve... megéheztem, megyek, eszem valamit. Formában kell tartanom a kívánatosan gömbölyded testem.

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.16. 07:58:17

@kukasmacska: Elszomorító, hogy ha egy feminista újbaloldali nő sikeres, akkor egyből azt kell feltételezni, hogy egy férfi áll mögötte :( Ez most triggerelt engem, megyek panaszkodni Antoni Ritához.

kukasmacska 2016.12.16. 09:04:07

@Bajtay_Csordáss_Jusztícia:
A hozzám hasonló hímsoviniszta disznók (= a férfiak 98,2%-a, a maradék pedig mérési hiba) nem érdemelnek kíméletet. Egy tisztességes, egyenlőségre törekvő társadalomban már rég elvették volna tőlem a zinternetet.

TCrown 2016.12.19. 19:07:52

:D
Már röppent is be a blog a kedvencek közé.
Hiányolom viszont az "anyagilag sincsenek nagy igényeim, de..." szakaszt, az is roppant jellemző az efféle férfikergető szövegekre.

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.20. 08:09:05

@TCrown: Azért, mert az teljesen evidencia. Egy férfi legyen erős. Viselje el emelt fővel, ha egy nő sokat keres. Hiszen ma már ledöntöttük a társadalmi tabukat és káros hagyományokat, és mi, feminista, progresszív nők bebizonyítottuk, hogy vagyunk olyan jók, sőt jobbak, mint a férfiak. De azért a pasim ne legyen olcsójános. A végén még nekem kéne őt eltartanom. Az meg hogy festene már?

TCrown 2016.12.20. 11:23:13

@Bajtay_Csordáss_Jusztícia: IIiiigen, na kb ez hiányzott. :D Mostmár teljes a kép.

tcrex 2016.12.20. 12:20:28

gyenge

többet gondolkoztam azon, hogy az ilyen Santer-féle arcok hogy a pícsbe szúrnak ki egy fölös h betűt miközben rohan a szemük..../mint a ciggen

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.20. 12:47:38

@tcrex: Vidd haza a nőgyűlöletedet meg a xenofóbiádat. Mi itt toleráns közösség vagyunk, nem bírjuk a magadfajta kirekesztő alakokat.
Egyébként is, mi az, hogy "gyenge"? Mi ez a woman-shaming hang? Ez a gyűlölettől csöpögő szexizmus? Azért, mert egy nő cikket ír, már biztos, hogy "gyenge" lesz az eredmény? Ennyire félsz az erős nőktől?
Eddig örökké a ti egyoldalú, demagóg maszkulin-hegemonista propagandátokat kellett hallgatni. Ideje szembesülnötök most az igazsággal is!

tcrex 2016.12.20. 13:05:03

csodás, just szia

Angyal vagyok 2016.12.20. 13:48:08

És hol vannak az igazi nők?? Nem szimpatikus a gondolkodásod, és tele van ellentmondással az irományod. Attól, hogy telenyomod a szöveged idegen szavakkal, még nem képviselsz az itt megszólalóknál magasabb szellemi szintet. Nem csoda, hogy nem akar az a herceg jönni fehér lovon :))

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.20. 15:07:29

@Angyal vagyok: "Igazi nők"? Mindig csak az elvárások, ugye? Hogy legyen 90-60-90-es teste, nézzen ki jól, főzzön jól, legyen önálló... Aki egy csomó teljesíthetetlen elvárást támaszt, ne csodálkozzon, ha nem talál megfelelő nőt!

Angyal vagyok 2016.12.20. 15:41:10

Te az igazi férfit keresed, más meg az igazi nőt, de de azt hiszem, félreértetted a soraimat.
Szerintem az elvárások tekintetében túlzol. A férfiak nagy része nem a 90-60-90-re hajt, de naná, hogy szereti a szépet. Mint ahogy olvastam fentebb, Te sem az aputestet jelölted meg, mint alapvetö paramétert egy férfinél, ugye? Miért teljesíthetetlen elvárás, hogy pl. boldoguljon a konyhában, hogy ne eltartassa magát, hanem találja meg a helyét az életben? Te belemagyarázol olyan gondolatokat az írásomba, amikre nem is vetettem fel.
Nem sütsz meg neki egy palacsintát, nem szexelsz vele, amikor arra vágyik, bánjon Veled királynőként, nézze el Neked, hogy Ahmeddel töltöd az éjszakáidat, persze, no para, csak barátilag.....de ő legyen vak, még a moziban is, az utcán járjon lehajtott fejjel, számolja fel a baráti kapcsolatait a nőkkel, ne álmodozzon hármas kalandról az ágyban, miközben Te lazán dobod a sutba a bugyid, ha két hapsi is kényeztetne. Icipici ellentmondást sem érzel az elvárásaid és eközött, amit Te nyújtanál neki? Nos, az írásod alapján nem sokat. Toleranciát vársz, de nem adsz fikarcnyit sem. Amiről Te beszélsz, az nem egy bizalmon alapuló kapcsolat, hanem egy rabiga melletted :)
Ja, és ez a kedvencem: "Belső értékek... na, ez fontos. Ellentétben a külsővel..........egy kifinomult nő csak a belső alapján választ magának párt."......de azért a választottad lehet maga a megtestesült tökély a személyiségét illetően, mehet Isten hírével, ha alacsonyabb nálad, mert hogy néz már az ki, hogy nem lehet magassarkúban csókolózni vele? :))))
Tudod, a kérdésem az előbb költői volt az igazi nőket illetően, inkább riposzt a felvetésedre. Ugyanis én tudom, vannak olyan nők, akik mindazt adják, amiket Te elvetsz, és olyanokat kapnak, azoktól a bizonyos "igazi férfiaktól", amikről Te még álmodni sem mersz.
Megyek, megnézem, hogyan véledeik erről a Huffnágel Pisti, mert kb. úgy egyeled az olvasóidat, mint más a répát......így nem lesz valami népszerű a blogod. Nálam nem követendő ;)

ű

heptakontanonaéder 2016.12.20. 19:10:40

@Bajtay_Csordáss_Jusztícia:
Nyugi! Formás tested van! (a gömb is egy forma)

heptakontanonaéder 2016.12.20. 19:14:22

@Bajtay_Csordáss_Jusztícia:
Kurvajó!

(ez is jellemző a patriarchális elnyomó rape kulturás világra, hogy pont a "kurva" a jelző, és nem pl "stricijó"!

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.21. 08:56:01

@Angyal vagyok: Nem is az a célom, hogy a patriarchátus szekértolója legyek. Tudod, sok nő van, aki azt hiszi magáról, hogy boldog, de a mi feladatunk ráébreszteni őket, hogy az elnyomásban egy nő sem lehet elégedett! És ehhez néha kemény szavak kellenek!

Angyal vagyok 2016.12.21. 11:54:41

@Bajtay_Csordáss_Jusztícia: Tudod, én azt nem értem, miért akartok más nők helyett gondolkodni, helyettük eldönteni, boldogok-e vagy sem? Miért degradáljátok őket épp Ti, az ő érdekeiket fennen hangoztatók, butuska, öntudatra nem ébredt libákká? Szerintem minden értelmes, felnőtt nő fel tudja mérni, akar-e palacsintát sütni valakinek, és benne lenni egy jó kis hancúrban, ha meg nem, én hiszem, magától is meg fogja találni mindenki a lelki nyomorából kivezető utat. Nem gondolom, hogy a túlzó eszméitekkel és erős szóhasználattal helyén kezelitek a dolgokat. Nem minden férfi velejéig romlott disznó, és szexmániás elnyomó a világban. Ez durva általánosítás. Annak oka van, ha Ti csak ilyeneket ismertek :)
süti beállítások módosítása