A tolerancia, az odafigyelés és az elfogadás helye - mocskos tetű gyűlölködőknek kívül tágasabb!

Safe Space

Safe Space

Hogyan legyél egyéniség?

2016. november 29. - F. Nagy Zakariás

A válasz egyszerű: sehogy! Hiszen te már egyéniség vagy! Szabad, független, értékes és intelligens individuum, mint minden ember. (Leszámítva természetesen a white trash, tudatlan proli idiótákat, akik csordaként bőgnek, és benyelnek minden populista ostobaságot.) Aki ezt elvitatja tőled, az a legsötétebb náci elnyomás időszakát idézi fel. (Az ilyet mi egyből tiltjuk az oldalról.)

Csakhogy a közösségi média korában nem elég egyéniségnek lenni; annak is kell látszani. Lehetsz bár sapioszexuális, genderfluid trans-fat, ha ezt nem kommunikálod kifelé, és nem tudatosítod ezt a környezeteddel, aligha érvényesítheted a különleges személyiségednek kijáró, különleges jogaidat. Sőt, ami még rosszabb, nem ébresztheted rá környezeted cisz tagjait arra, hogy milyen privilegizált elnyomók is ők valójában. Hovatovább, bűntudatot sem keltesz bennük, ami nélkül viszont nincs társadalmi átalakulás.

Mi hát a teendő?

Az első és legfontosabb dolog: számolj hqdefault.jpgle a kinézetizmussal. Bátran vágass magadnak egyedi frizurát, dobd ki a fodrászmagazinokat, ne hallgass a hajszobrászkodó szexistákra! Jó ötlet például a bundesliga-fazon, az egzotikus színű, felnyírt frizura, de a legjobb, ha raszta póthajat ragasztatsz magadnak. Ezzel nem csupán jelzed, hogy messze különlegesebb vagy a nagy átlagnál, de azokat a haiti és jamaikai embereket is segíted, akik áruba bocsátották levágott hajukat. Újabb szög a kapitalizmus koporsójába, újabb pofon a parókakészítő fehér gyáriparosoknak! Ha 35 feletti BMI-vel bíró  nő vagy, legyél büszke a domború idomaidra, az igazi férfiak úgyis a lágy íveket szeretik. Férfiként (vagy manly tendencies-szel bíró bigender nőként) nyugodtan hagyd meg az arcszőrzeted, legyen az bármilyen gyér és random elhelyezkedésű. A világ nem csak az anorexiás modelleké vagy borotvareklámba illő, szögletes állú férfiaké. Tudja meg mindenki, hogy eljött az igazi genderqueerek ideje!

A ruházkodásoddal is kommunikálhatod, hogy egyéniség vagy; a kampuszon, vagy zh utáni este, a hetedik kerületi sörözőben viselj kötött Bob Marley-sapkát vagy fedora kalapot, ám csak akkor, ha az aktuális mikropopulációban a sapka- és kalapviselők aránya negyven százalék alatti. Negyven százalékos kalapellátottság felett hagyd tüntetőleg fedetlenül a fejed, jelezve, hogy te olyan határozott egyéniség vagy, hogy azt nem kell kalappal megerősítened. Viszont előnyös, ha a fenntartható fejlődés nevében telepakolod a szekrényed kiegészítőkkel, batikolt tarisznyákkal, #BLM pólókkal, afrikai, törzsi eredetű, kézműves nyakláncokkal és gyűrűkkel. Jelezd, hogy te nem dőlsz be a fogyasztói társadalom ostoba jelszavainak, téged nem ejtenek át a bóvliárusok. Te az egyediségben és a minőségben hiszel!

Ha a külsőd már progresszívhoz méltó, ideje figyelmet fordítanod a viselkedésedre is. Ha úgy érzed, valami triggerelt, ne fojtsd vissza a feltörő rémületet, helyette engedd szabadjára az ösztöneidet! Sikíts, sírj, tombold ki magad! Hadd tudja meg mindenki a közeledben, hogy mikroagresszió áldozata lettél. Meg is rugdoshatod a támadódat, később mondd azt, hogy gyűlöletbűncselekményt követtek el ellened.

social_justice_warrior_hipster_sjw-600x338.jpgKövess speciális diétákat, és ezt tudatosítsd is a környezeteddel! Ne legyél olyan, mint a húszabáló, agresszív, privilegizált ciszgender férfiak! Gluténmentes-, laktózmentes-, paleolit- és vegán-diéta; milliónyi út, milliónyi választás, mellyel bizonyíthatod erkölcsi felsőbbrendűségedet. Ha végképp nem tudsz dönteni, hogy a csicseriborsó-diétát vagy a szénhidrátmentes táplálkozást válaszd, vidd dűlőre a dolgot kockavetéssel vagy pénzfeldobással. Ez elsőre talán furcsán hangozhat, de ahogy a gender tanárom mondta: a progresszív feminista és/vagy genderqueer sosem azért választ diétát, hogy manipulálja a tápanyag-bevitelét, hanem azért, hogy a választott táplálkozási módon keresztül is kifejezésre juttassa a világról, a társadalmi berendezkedésről alkotott véleményét.

Ne feledjétek azonban, hogy ezek a tanácsok csupán iránymutatásra szolgálnak. Ha új, az eddigieknél progresszívebb fejfedőre bukkansz valamelyik turkálóban, ha minden eddiginél különlegesebb diétáról olvasol a facebook-csoportunkban, ha százszázalékosan trigger-free jelmezt készítesz a halloweeni partyra, bátran hívd fel rá kulturbalos társaid figyelmét, hogy minél többen hozzájuthassanak az újdonságokhoz. Ne feledd: az erőnk az egyéniségünkben rejlik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://safespace.blog.hu/api/trackback/id/tr4412008622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amjamayna 2016.11.30. 07:32:55

Király, feldobtad a napom :)

F. Nagy Zakariás · www.safespace.blog.hu 2016.11.30. 08:20:35

@CsakSzolokHogy: Király! Ezek szerint te is haladó szellemiségű PC egyetemista vagy. Ha gondolod, gyere le a Gozsdu udvarba, esténként ott szoktunk lógni a K. Kovács Márióval, a híres költővel, meg a Grimmbauer Dárióval, aki az ország első hallgatójaként elnyomástanból írja a szakdolgozatát. Nagyon menő arcok, sokat tanulhatnál tőlünk. Ja, meg akadnak ott nyitott szellemiségű bölcsészlányok is, akiket cseppet sem tárgyiasítva felvihetsz a lakásodra is, már ha elég PC vagy.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.11.30. 13:59:47

Modor Tibi színvonalát még nem éri el, de azért elég jó írás!

F. Nagy Zakariás · www.safespace.blog.hu 2016.11.30. 15:53:14

@bölcsészmérnök: Nem ismerem az illetőt. Ő is mongolisztika szakos ligetvédő?

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.11.30. 17:36:13

@F. Nagy Zakariás: Ha így folytatod, hamarosan Index címlapra kerülsz!

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.11.30. 19:07:02

@F. Nagy Zakariás: Modor Tibi belterjes indexes blogger, aki meglepő módon mégis tehetséges! Ki érti ezt?

F. Nagy Zakariás · www.safespace.blog.hu 2016.11.30. 19:29:52

@bölcsészmérnök: Ezt most dicséretnek szántad? Mert ha igen, el kell mondanom, hogy a fenntarthatósági napon szerzett Arany McDonaldsdoboz érdemérmemre sokkal büszkébb vagyok. Személyesen Komárnoi Rasta Günter, a híres szabadságharcos adta át. Neked van ilyen díjad?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.12.01. 04:34:52

Alakul ez gyerekek. :) Csak így tovább!

F. Nagy Zakariás · www.safespace.blog.hu 2016.12.01. 12:48:54

@bölcsészmérnök: Gyere velünk, kölcsönkérem apu hatliteres Jeepjét, és leviszlek a fenntarthatósági napra, ahol papírból készítünk fejenként három cd-tokot, hogy megmentsük a bolygót! Egyből nem leszel lúzer!

2016.12.01. 20:00:28

@don Fefinho:

"Alakul ez gyerekek. :) "

Szerveződik az ellenállás.

2016.12.01. 20:05:21

@F. Nagy Zakariás:

"Ha gondolod, gyere le a Gozsdu udvarba, esténként ott szoktunk lógni a K. Kovács Márióval, a híres költővel, meg a Grimmbauer Dárióval, aki az ország első hallgatójaként elnyomástanból írja a szakdolgozatát. "

Slam poetry-t nem nyomtok? Kemény Zsófi tehetségétől mindig könnybe lábad a szemem. :D

"Ja, meg akadnak ott nyitott szellemiségű bölcsészlányok is, akiket cseppet sem tárgyiasítva felvihetsz a lakásodra is, már ha elég PC vagy. "

És ha mondjuk PUA-technikát alkalmazok?

F. Nagy Zakariás · www.safespace.blog.hu 2016.12.01. 22:06:45

@Ahasverus: A bloggertársnőm szokott slammelni, főleg triggering témában, de a múltkor írt egy ódát is a gumiszoba blogról. Talán ide is feltölti valamelyik művét.
A pua technika hímsoviniszta, mert szexuálisan tárgyiasítja a nőket. A helyes menete a dolgoknak, hogy két tanú előtt megkéred a hölgyet, hogy szeretne-e veled lefeküdni, aztán a tanúk írásba foglalják az igenlő választ.

amjamayna 2016.12.02. 08:10:01

@F. Nagy Zakariás: Az nem elég, ha nincsenek ott végig, hogy tanusítsák, azt, hogy a "nem" szó nem hagzott el az aktus alatt egyszer sem a nő részéről, akkor csak sajtpapír amit aláírt:)
Akkor sem érvényes, ha anő bármikor az aktus után megbánja, akkor őt szintén megerőszakolták, bármit is írt alá....

erkölcsi hulla 2016.12.02. 12:49:54

@F. Nagy Zakariás: Istenem, erről mindig az a South Park rész jut az eszembe :D

erkölcsi hulla 2016.12.02. 12:50:59

Szerintetek leesik a femshiteknek, hogy ez irónia ? :D

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.04. 08:20:39

@erkölcsi hulla: "femshit"? Ezt a gyűlölködő kommentet törölnöm kéne, de helyette elpanaszolom a gumiszoba blogban, hogy minden férfi olyan mocsok disznó mint te, és hogy utálom mindegyiket. Utána az NLcafé honlapján világgá kiáltom a kérdést, hogy hova tűntek az igazi férfiak, és miért nincs egy normális pasi se, aki velem ismerkedne? Pedig én olyan kedves tudok lenni. :(( (Ja, egyébként nincs is szükségem férfira, mert erős nő vagyok.)

F. Nagy Zakariás · www.safespace.blog.hu 2016.12.08. 18:42:22

@Ahasverus: Kemény Zsófi nagyon tehetséges. Pl. itt:
"
Holnap mindenki ír nekem facebookon,
lesz sok hb-m meg boldog szülinapotom.
Holnap nem érek rá semmire, mert tizennyolcnak kell lennem.
Addig viszont még rózsaszín, krokodilos fogkrémet kell ennem,
meg sikítani, hogy a pelenka meg kezeslábas fölösleges,
kétórás barátságokat kötni a homokozóban,
parizerbe tekerni a túrórudit."

Tetszik az a progresszív megoldás, hogy páros rímmel indít, aztán menet közben átvált rímtelen sorokra. A szexisták szerint egyszerűen nem jött ki neki a rím, ezért hagyta a francba, de hát ezek annyit értenek a költészethez, mint hülye konzervatívok a transznemű edukációhoz.

2016.12.08. 19:13:33

@F. Nagy Zakariás: (Sóhaj), finom nő lehet ez a Kemény Zsófi! Egy éjszaka azért belekóstolnék a testébe.

Ezt nyugodtan kirakhatjátok a Gumiszobára.

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.14. 08:55:06

@Ahasverus: Pfuj, micsoda tárgyiasítás! Még annyit sem tudsz, hogy ha sexual objectification mentesen akarsz szexelni egy nővel, akkor előtt el kell ismerned, hogy ő okosabb és tehetségesebb, mint a legtöbb férfi, és neki is joga van a promiszkuitáshoz? És csak ezek után jöhet az anál. Tanuld meg egyszer s mindenkorra!

2016.12.14. 09:23:37

@Bajtay_Csordáss_Jusztícia: Hát, azt elismerem, hogy nálam aranyosabb! :D
süti beállítások módosítása