A tolerancia, az odafigyelés és az elfogadás helye - mocskos tetű gyűlölködőknek kívül tágasabb!

Safe Space

Safe Space

Az igazi mártírok

2017. augusztus 09. - Bajtay_Csordáss_Jusztícia

Igazi felvilágosult progresszívként szomorúan látjuk, hogy az utóbbi időben a béke vallását, az iszlámot holmi mocskos fasiszták - néhány magányos, zavarodott elme őrült cselekedeteire hivatkozva - igyekeztek besározni, és hódító, totalitárius eszmeként bemutatni. Ezen szerencsétlenek az ilyen kijelentésekkel természetesen kiírják magukat a civilizált emberi lények, sőt, az emberi lények sorából. Ostoba fajankók ők, akik nem értik, hogy a különböző vallásokat, a kulturális sokszínűséget és más népek hagyományait - mint a burkaviselés, becsületbíróság, nők és férfiak eltérő társadalmi szerepei, hagyományos ítéletvégrehajtási módok - tiszteletben kell tartanunk. Hiszen ez tesz minket nyitott, befogadó, toleráns személyekké.

Viszont igazi felvilágosult progresszívként még szomorúbban látjuk, hogy a béke vallását övező gyülöletcunami közepette milyen kevés szó esik a nyugati világot fenyegető valódi veszélyekről, a népek, társadalmak életét mérgező keresztény babonákról és az elmaradottságot és egyenlőtlenséget konzerváló, nevetséges hittételekről.

Magáról a kereszténységről.

Ott vannak például az úgynevezett "mártírok" vagy "vértanúk". Hivatalos definíció szerint ők olyan személyek, akik életüket adják hitükért; tántoríthatatlan, önfeláldozó hősök, erkölcsi példaképek.

Hát egy nagy frászt.

Ezek az úgynevezett keresztény "vértanúk" mind-mind a maszkulin-hegemón egyház reklámarcai. Egy olyan elmaradott társadalmi rendet népszerűsítenek, amelyben csak férfi lehet pápa; ahol a megváltó is férfialakban érkezett a Földre, és legfőbbképpen ahol feminista nő nem kaphat jól fizető egyházi méltóságot. Aki őket tiszteli, az a hímsovinizmust tiszteli.

Római Szent Piroskáról például az a legenda járja, hogy a keresztényüldözők megostorozták, forró olajban fürdették, vadállatok elé vetették, máglyára küldték majd lefejezték. Padovai Szent Dánielt vas szögekkel kivert deszkán kínozták halálra. Tiszteletet érdemelnének, csak mert kiálltak holmi aprócska tortúrát? Nem! Hiszen ők rossz eszméket és rosszul képviseltek. Szent Piroska nőként kollaborált a maszkulinista keresztény egyházzal, Szent Dániel pedig olyan időkben lett diakónus, melyekben semmibevették a genderkvótát. Az ilyet Gulyás Márton is semmibe nézné.

Az igazi vértanúk nem ilyenek; az igazi vértanúk jó eszméket és jól képviselnek.

Hogy kikre gondolunk? A köztünk élő hősökre, akik nap mint nap szembeszállnak a patriarchális elnyomás és a fehér többségi társadalom terrorjával.

  • Fatimah el-Bizbaszi - brüsszeli, harmadgenerációs belga állampolgár, aki a burkatörvény tiltása óta kénytelen fedetlen arccal megjelenni a közösségi tereken, ezáltal kitéve magát a fehér férfiak által elkövetett staring rape és interaction rape veszélyeinek.
  • Kelli Jane Eatpopcorn, aki hiába gyönyörű és egészséges fat acceptance-aktivista nő, a patriarchális szépségideál elterjedt volta miatt nap mint nap szembesül az elnyomás különféle válfajaival. Legutóbb, mikor repülőre szállt, és egy skinny-privilege székben nem fért el, mindkét ülés árát kifizettették vele az aljas, body-shamer reptéri alkalmazottak.
  • Carl Horsecock - a szociális igazságosság harcosa lótudatú equus-genderként definiálja magát, szeretne lóként élni. Ám a transzfób társadalom ignorálja őt: legutóbb a washingtoni Legfelsőbb Bíróság cisznemű gyűlölködői utasították el keresetét, melyben azt kérte, hogy lóként indulhasson a Kentucky Derbyn. Carlnak a napi megélhetés is gondot okoz, ugyanis a transzfób társadalom a határozott kérése ellenére sem épített számára légkondicionált istállót, és a genderszakos ösztöndíjából csak havi fél mázsa zabra vagy lucernára futja. Így Carl kénytelen volt beérni egy lovasító fogsorplasztikával - ám élete ettől természetesen még nem lett teljes.

A bejegyzés trackback címe:

https://safespace.blog.hu/api/trackback/id/tr3812719546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása